10 ago 2016, 16:13

Старите хора 

  Poesía » Filosófica, Civil
2073 2 3

                                              Старите хора

 

Старите хора са нашите майки и бащи,

грижете се за тях, не ги оставяйте сами!

И те били са млади като нас Сега.

Животът им протекъл в работа,превивали снага!

Старите хора с ценностите от миналия век,

когато човек за човека беше Човек!

Сега в тези тежки и трудни дни,

те борят се живеят с малко

помагат на децата си винаги!

 

Вървят в парка стари хора, мъж и жена,

минаха много години, но при тях остана Любовта,

в една ръка бастун  в другата ръка в ръка!

Вървят и спомнят си за Някога,

за детството, за младостта и Любовта,

сега останали при  тях  уважението и обичта!

Косите побелели,снагите понавели,

вървят и гледат многоцветни падналите листа,

които сякаш дните от Живота им са, съдбата така  им пожела.

А те като дърветата вековни,

които сплели клоните си като тях,

сякаш ръка в ръка! Сякаш картина една!

Картината на Живота и на Любовта!

 

© Валентин Миленов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??