Старите хора
Старите хора са нашите майки и бащи,
грижете се за тях, не ги оставяйте сами!
И те били са млади като нас Сега.
Животът им протекъл в работа,превивали снага!
Старите хора с ценностите от миналия век,
когато човек за човека беше Човек!
Сега в тези тежки и трудни дни,
те борят се живеят с малко
помагат на децата си винаги!
Вървят в парка стари хора, мъж и жена,
минаха много години, но при тях остана Любовта,
в една ръка бастун в другата ръка в ръка!
Вървят и спомнят си за Някога,
за детството, за младостта и Любовта,
сега останали при тях уважението и обичта!
Косите побелели,снагите понавели,
вървят и гледат многоцветни падналите листа,
които сякаш дните от Живота им са, съдбата така им пожела.
А те като дърветата вековни,
които сплели клоните си като тях,
сякаш ръка в ръка! Сякаш картина една!
Картината на Живота и на Любовта!
© Валентин Миленов Все права защищены
.