24 ago 2007, 13:51

Старият хълм 

  Poesía
617 0 9
И преди той беше там,
малцина го съзряха -
незнаен, древен храм,
със който те се сляха.

До крайност съвършен,
до болка непокътнат,
към нищо устремен,
слова във него глъхнат.

Всесилни, древни тайни
в сърцето си таи,
за пътища незнайни,
за славни прадеди.

"Това що нявга беше,
не ще да бъде пак!",
той тихо си шептеше
и даваше ни знак.

Но кой ли го разбра?!
Във днешната реалност
той хора не позна,
а срещна само жалост.

© Петя Косева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??