19 jun 2014, 23:07  

Старият 

  Poesía » Filosófica
442 0 0

Живее сам със спомени и с албуми.

Из село се разхожда,  без бастуни.

Съседите го поздравяват с "Хей юнак"

"Отивам да си купя хляб". Нали е веселяк!

 

Помни дните тъй далеч оставил...

Дори и детските бели не е забравил!

Говори с присмех и захлас.

Какъв младеж е бил в клас!

 

Обичал е девойчето свенливо.

Което дърпал е за плитките ревниво!

Как гледал я невъзмутим.

А в къщи плакал сам самин!

 

Случайно си припомня, за беда!

За дните весели със своите деца!

За онзи град така далечен!

За него този миг остава вечен!

 

В същност, старият е моят баща!

С мед ме посреща, пред пътна врата!

Обичам усмивката му, дори дързостта!

А как мъдро се смее на старостта!

 

Не помня  да е бил сърдит или сразен!

Опора и силната прегръдка остава за мен!

С ръце по-свидни от чужда утеха.

Научи ме как да си браня успеха!

 

Аз обичта си по-равно за тях разделих!

За татко и за мама! Дори я удвоих!

За снимките, за верността им пред олтара!

В мене, тази обич непокътната остана!

 

Понякога животът си разказва...

А присмехът не спира!

Нали тъй по-лесно се живее.

Тихо и достойно се умира!

© Мария Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??