Стихът ми е черна черница.
Мастилен е нейният плод.
Стихът ми е стройна девица,
узряла да дава Живот.
Стихът ми е билка омайна -
горчив цяр, скрит в нежния цвят.
Стихът ми е пареща тайна,
разкрита пред целия свят.
Стихът ми е приказка стара.
Изстрадан е всеки куплет.
Стихът ми е обич… и вяра,
която ме води напред.
© Яким Дянков Todos los derechos reservados