20 ago 2022, 10:39

Страж 

  Poesía
160 1 2

Стара къща с покрив хлътнал

примирен  страж  в развалини.

Сред планинските вериги

куп селца днес времето изтри.

 

Дворът, тих е като в храм.

Няма живинка...ни спомен.

Притихнал  вятър дреме там

стаен, от никого  неканен.

 

В кроткост тъжна е заспал,

спрял сред дивата лозница.

Пуст чардак, комин без  плам...

Няма и гнездо на птица.

 

Скривана  от ничий взор

чезне сянката в мъглата.

Стара  къща, сив контур...

Миналото тъне в мрака.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??