...Странна дама...
Купища мечти пазя, неспирно създавам-
те карат сърцето ми така да мечтее,
дори когато греша, когато не виждам,
когато живея в своето опиянение...
или празнината ме заплашва със смърт-
появява се нещо туко що родено, за да ме прероди
и малко по - малко или изведнъж завръща ме със страст-
отново несломима, дъщерята на Живота истински,
завладяна от любовта, жена на болката
побеждава вярата вечно в мен, всичко може тя-
раните да затваря, вечно отварящите се обича
и така опитва да ги изцели, показвайки им рая...!
Аз съм тази странна дама, Любов наречена-
способна да се изправи срещу всяко изпитание,
изпълнена със спомени и със примирение...,
със воля и борба, хващаща се за съдбата...-
без да спра, без да се изморя, без да умра...
дори когато те намеря и следата си в теб оставя...,
отново и отново, без пътуването ми да има край...!
Надеждата ме води и времето не ми носи агония...-
рано или късно самотата се събужда и ме изоставя...-
тогава щастието ме хваща за ръка...,
отвеждаш ме ти...накрай света...
Аз съм тази странна дама – Любовта...!!!
© Лили Вълчева Todos los derechos reservados
Честито възкресение!