Страннико, поспри
Страннико, поспри и се огледай,
далеко още е до зимата.
Не бързай да достигнеш залеза,
до него има още много изгреви.
Посрещай ги с усмивка, те са хубави
и пълни със прекрасни обещания.
А в аления кръг на слънцето,
са скрити твоите мечтания.
И в тях живее истина,
затисната дълбоко във сърцето,
написала е думите на стихове,
неразгадани от духа на световете.
Очите си недей, недей затваря.
Сърцето пак прескача някой удар.
Не му е нужна, нечия забрава…
погледай изгрева красив след бурята.
© Todos los derechos reservados