19 mar 2023, 22:09

Различното огледало 

  Poesía » Filosófica
397 4 4

Огледалото ме гледа все различно,
само то виновно е сега.
Когато съм усмихнато щастлива,
чаровно е... и младо при това.


Когато пък намръщено се взирам
и гледам тъжно, някак сиво,
и то под вежди ме поглежда,
гримасничи красноречиво.


Намигна ли му, също ми намига
със дяволито пламъче в очи.
То сякаш чувствата разбира,
не трае и не може да "мълчи".


Ах, мое странно огледало,
душата ми на показ изложи.
Така ще мога да я моделирам,
надничайки през твоите очи.

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Когато срещу мен е огледалото »

13 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??