Страшна горска приказка...
Нощ в гората... Падна дъжд...
Спънах се във камък.
Изругах, но изведнъж –
мълния и пламък...
Старо, грохнало дърво
мигом се запали –
неговото заревó
грабват нощни хали...
Гробни тайни в самота
крият се превити
зад дърветата в нощта –
в сенки страховити...
Вият страшни зверовѐ
с вятърът в гората,
бродят горски духовѐ
злобни в тъмнината...
Светкат нечии очи...
Мръдва непозната
сянка... Писък проечѝ –
бяга тишината...
Някой тръгнал е на лов,
друг – се размножава,
смърт се смесва със любов
и тъй продължава...
Даже няма и звезда –
тътне небосвода...
Нощ прилична на Съдба –
тъжна, неизбродна...
А и Принца прокълнат
го нощта ограби:
че и баби в този свят
не целуват жаби...
Във зловещата гора
Демони и Феи
обладават се в игра –
алчно за трофеи...
А във полунощен час
Призраците идат –
в стари страсти и със бяс –
за любов не питат...
... Пътник без глава върви
взел си я в ръката,
а дори и не кърви
в сардоничен смях главата...
... Сякаш, че Светът е нощ –
безпросветна, тъмна
и в Зората с нова мощ
няма да разсъмне!...
... Може би... А може би
Тъмната материя*
вплела нашите съдби:
е с Вселенната мистерия...
*тъмна енергия и тъмна материя са понятия
от астрофизиката и космологията, означаващи
енергия и материя, недостъпни за наблюдение със
съвременните методи. Те са по-големи от видимата
вселена. Тъмната материя притежава огромна маса
и съответна гравитация, по която се съди за нея.
© Коста Качев Todos los derechos reservados