Jun 13, 2019, 9:05 AM

Страшна горска приказка... 

  Poetry » Other
240 1 0

Страшна горска приказка...

 

Нощ в гората... Падна дъжд...

Спънах се във камък.

Изругах, но изведнъж –

мълния и пламък...

 

Старо, грохнало дърво

мигом се запали –

неговото заревó

грабват нощни хали...

 

Гробни тайни в самота

крият се превити

зад дърветата в нощта –

в сенки страховити...

 

Вият страшни зверовѐ

с вятърът в гората,

бродят горски духовѐ

злобни в тъмнината...

 

Светкат нечии очи...

Мръдва непозната

сянка... Писък проечѝ –

бяга тишината...

 

Някой тръгнал е на лов,

друг се размножава,

смърт се смесва със любов

и тъй продължава...

 

Даже няма и звезда –

тътне небосвода...

Нощ прилична на Съдба

тъжна, неизбродна...

 

А и Принца прокълнат

го нощта ограби:

че и баби в този свят

не целуват жаби...

 

Във зловещата гора

Демони и Феи

обладават се в игра

алчно за трофеи...

 

А във полунощен час

Призраците идат

в стари страсти и със бяс –

за любов не питат...

 

... Пътник без глава върви

взел си я в ръката,

а дори и не кърви

в сардоничен смях главата...

 

... Сякаш, че Светът е нощ

безпросветна, тъмна

и в Зората с нова мощ

няма да разсъмне!...

 

... Може би... А може би

Тъмната материя*

вплела нашите съдби:

е с Вселенната мистерия...

 

 

*тъмна енергия и тъмна материя са понятия

от астрофизиката и космологията, означаващи

енергия и материя, недостъпни за наблюдение със

съвременните методи. Те са по-големи от видимата

вселена. Тъмната материя притежава огромна маса

и съответна гравитация, по която се съди за нея.

© Коста Качев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??