23 jun 2023, 9:12  

Стреснати птици 

  Poesía » Filosófica
184 0 0

СТРЕСНАТИ ПТИЦИ

 

Летата летят като мигове кратки,

по-бързо от мисли летят…

И спомени няма, а само догадки

за уж извървения път!

 

Не носейки нищо, долитат летата

и късат и пълнят гърла

с парчета живот и залъгват душата,

че тук е напразно дошла.

 

Летата без цел – като стреснати птици –

отлитат наникъде с грак

и в бездната, скрита зад празни зеници,

се давят в бездънния мрак

 

на вечната, пълна и тиха забрава,

на страшния гробен престой,

на всичко, което за миг отминава,

на бляна за мир и покой…

 

В Безкрая безцелно летата се реят…

От техния полет велик

не схванаха нищичко царят, плебеят,

човекът с угаснал светлик!...

 

23.06.2023, 06:52, Горно Дряново

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??