СТРЕСНАТИ ПТИЦИ
Летата летят като мигове кратки,
по-бързо от мисли летят…
И спомени няма, а само догадки
за уж извървения път!
Не носейки нищо, долитат летата
и късат и пълнят гърла
с парчета живот и залъгват душата,
че тук е напразно дошла.
Летата без цел – като стреснати птици –
отлитат наникъде с грак
и в бездната, скрита зад празни зеници,
се давят в бездънния мрак
на вечната, пълна и тиха забрава,
на страшния гробен престой,
на всичко, което за миг отминава,
на бляна за мир и покой…
В Безкрая безцелно летата се реят…
От техния полет велик
не схванаха нищичко царят, плебеят,
човекът с угаснал светлик!...
23.06.2023, 06:52, Горно Дряново
© Раммадан Л.К. All rights reserved.