16 dic 2023, 18:42

Студ 

  Poesía
83 2 3

СТУД

 

… циганското лято си замина, подир него зимата дойде,

вятър стърже в Морската градина пейките с ръждясало ренде,

гладни псета линкат до премала – празен е казанът за боклук,

и се питам в мекото на шала що не литнах с птиците на юг?

Щях сега във ЧАД или в Египет да кълва пшеничени зрънца.

 

И по цял ден да лежа на припек с кеф под африканските слънца.

А пък аз на Седма пейка зъзна, бирата дори не ми спорѝ! –

иде ми сега да легна възнак – и от студ да пукна до зори!

Вятърът по пустата алея да ме тикне в кофата за смет.

Леден свят! До гуша ми додея да съм твой забравен, стар Поет.

 

15 декемврий 2023 г.

гр. Варна, 12, 15 ч.

© Валери Станков Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??