4 jun 2007, 23:13

Стълбата 

  Poesía
424 0 5

Още три стъпала  и ще стигна до горе,
още три крачки и ще съм на върха.
И пред мен ще се плисне в златисто простора,
и пред мен като  на длан ще ми бъде света.
Още три крачки, три усилия малки,
но жестока и черна е под мен пропастта,
ала нещо страшно ме тегли надолу,
към смъртта и вкуса на пръстта.
Първа крачка - олюлявам се леко,
втора крачка, още миг и съм на върха,
трета крачка - уж вече съм горе,
а стоя си пред пропастта.

© Таня Панайотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??