20 dic 2009, 0:38

Суета 

  Poesía
486 0 2

Хората сме като цветята

Не се познаваме по миризмата

Всичко крием надълбоко

Всичкото ни е жестоко

Посрещаме наглед

Лъжем всичкото ни е наред

Крием се в тишина

Тръпнем в самота

Перуника амаралис гербер

А насреща цербер

Лале паричка и глухарче

Всеки смята се за царче

Мимоза теменужка и лютиче

Съскат с злобно езиче

Хортензия люляк и камелия

Бомба кой уцеля

Божур момина сълза и роза

Омраза двойна доза

Азалия лилия и шипка

Използват те за щипка

Жасмин маргарита карамфил

Онзи или този колко е убил

Слънчоглед циния гардения

Грях и падения

Здравец еделвайс гергина

Двама - подла дружина

Зюмбюл фрезия и тубероза

Всичко в хората е поза

Нарцис орхидея гладиола

Човешката душа е гола

Водна лилия лотос бял имел

Всеки нещичко е взел

Кой какво е дал

Всеки вече е разбрал

Простете ми цветя

Простете ми за тази суета

Хората не сме като цветята

Мирише ли душата

© Любомир Деничин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • интересно хрумване.
  • Сред много отровни и бодливи растения има и чудесни. Иска ми се да вярвам, че и при хората е така! Поздрави!
Propuestas
: ??:??