29 feb 2016, 0:20  

Свещникът на дядо 

  Poesía
354 0 7

Свещникът на дядо


Гледам отсреща стария свещник.
Внезапно ми заговори.
С пламъче слабо. Тъжно и нямо.
Баба и дядо ги няма!
 
Прашният албум с трепет отворих.
И той ми проговори.
Свидната снимка! Само те- двама.
Мама и татко ги няма!

 

Мойте деца ще се завръщат
в бащината си къща.
Ще ми извикат да им отворя.
Аз няма да отговоря.

 

Да ги целуна, ще се завърнат.
Ще искат да ги прегърна.
Ще се спогледат. Само те- двама.
Ще разберат, че ме няма.

© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??