4 sept 2015, 10:07

Светлината на Луната... 

  Poesía » Otra
874 0 3

 

 

Светлината на Луната...

 

Фактически „слънчево зайче

Луната е горе в небето-

виси над Земята, така че

сама като Слънце да свети...

 

А нейната прелест магична

в нощта и дори отразена

е тъй по човешки лирична:

загадъчно-обикновена...

 

Трепти с ореол над мечтите

на лунният здрач светлината,

така че освен със очите

я виждаме и със душата.

 

Когато си млад и си влюбен

възможно е с твойто момиче

по пътя да тръгнете лунен:

безкраен, трептящ романтичен...

 

Или пък нощта те завари

случайно замръкнал в гората,

изгубил пътеките стари-

какво ти остава: Луната.

 

... Аз дълго на вярвах, че може

да `е светлина отразена,

понеже духът ми тревожи-

струяща със нежност над мене-

 

щом бродех по н`ощите лете

загледан към нея набожно

и шепнех на глас стиховете,

с любов, но и малко тревожно...

 

... Във моят Живот в Океана

(мечта невъзможна за всеки!)

с носталгия хищно ме хвана

трептящата лунна пътека

 

и аз като Бог по вълните

сам тръгнах тогава унесен,

и чудно, тя както в мечтите,

във Родният край ме отнесе...

 

... За туй и не вярвам все още

напълно в научните факти,

и възможно е в някои нощи

да свети за мигове кратки!...

 

... А сутрин когато остава

Луната, светът да погледа:

тя някак си друга тогава

е тъжна и призрачно бледа...

 

Коста Качев,

04.09.2015.

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хубав стих!Поздравления!
  • Тук спирам да се насладя на истинска поезия...
    Благодаря, Поете!
  • „Фактически „слънчево зайче”, а всъщност толкова много Сърдечни поздрави, много ми хареса.
Propuestas
: ??:??