21 abr 2015, 23:07

Светът преди да се родя 

  Poesía
652 0 2

Светът преди да се родя

 

Какво е имало преди да се родя?

За мене цял друг свят това е

и прелистя ли аз времето сега,

какво ли ще открия, не се знае.

 

Осемдесетте - родителите ми са млади -

ученици като мен на тази снимка.

Знам, че на учители душите татко вадил,

ала майка ми била им е любимка.

 

През деветдесетте са вече влюбени,

завършили училище и сякаш подгонени

бягат към своя нов свят устремени,

създавайки хубави спомени.

 

Работят ли, какво работят,

прибират се, поспиват, после пак.

През годините като през тръни бродят

и ето, че баща ми й предлага брак.

 

На сватбата бърза, не много голяма -

семейство, приятели от преди време,

попитали моите дядо и баба

дали ще дочакат да видят и бебе.

 

И ето ме мене след близо година -

плача, не спирам, а мама ме люшка.

И нищо, че толкова време измина,

аз пак преди двайсет години се връщам.

 

© Ралица Костова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ! Относно заглавието - учим точно това произведение и имахме задача ние да бъдем авторите. И така се роди това стихотворение.
  • "Преди да се родя и след това"
    асоциирах със заглавие на книга.
    Светът е бил, и е, и след "сега"
    ще продължава упорито да въздиша
    и в миналото да се взира със копнеж

    Добра хронология си подредила,Рали. Поздравления!
Propuestas
: ??:??