Поглеждаш ме... Щом погледа ти срещам,
усмихваш се!... И в този миг усещам
как стаята искри от светлина!
Светът в една усмивка се побира
чрез чувството, което не умира,
и устните на влюбена жена!
Очите ти са ангели небесни!
Възпявани и в стихове, и в песни,
блестят върху доброто ти лице!
А мисълта изпълва ме с наслада -
че ти си тук - и хубава, и млада!...
И радост трепка в моето сърце!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados