5 sept 2019, 17:20

Свободата 

  Poesía
712 0 0

Свободата да бъдеш

Свободата да бъдеш красив

Или да не бъдеш

Свобода от оковите 

на пазарното общество

От мерилото и от очакването

Свободата да дадеш

Свободата да получиш

Просто така. Без "защото" , 

"но" или "затова"

Без ръката на задъжението или

милувката на признателността

да направляват тихите ти стъпки, 

свободни. По полето на човечността

От сърцето ръководени

са хората безценни, редки

Нешлифиван диамант

вместо стъклено бижу

Да имаш избора

Да бъдеш ти свободен

Или да не бъдеш

Но защо да бъдеш диамант

От никого признат

Като стъклото тъй блестящо

слънчевия танц изящен отразило

очите с радост пълни

на купувача тъй желан? 

© Дара Ян Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??