Любовта ми, даже в сонет,
потвърждава нашия обет -
гони непосилния ни гнет:
той при нас е враг заклет.
В произволните постъпки,
търсещи любовните права,
той пак засява тъжни пъпки,
пламва влюбената ми глава.
Питах побеснял как ги вършиш,
че с тебе вече бях се слял:
чувствах те – нежността ни кършиш,
но за грешките ти ослепял.
-Ти нали с любовна клетва
святост пожела да ни съветва?
© Валери Рибаров Todos los derechos reservados
В този текст има и лека закачка, да!