1 may 2013, 10:39

Събор 

  Poesía » Otra
461 0 8

Щедро слънце се надвеси

над земята плодовита.

Тежък плуг запори

почва тежка, жаловита.

И от слънчевите взори

ще потръпне равнината.

Хляб  пшеничен, ръжен, типов

се изпича във пещта.

После пищната трапеза

със отрупани блюда

ще покани свидни хора

на игра и веселба!

Ще се леят смях и вино

и усмивки с дар щастлив.

Танци ще се завъртят

в  двора  с  орехите стари.

Но когато  падне  вечер  и

звезди  на  небосклона 

заразказват  стари притчи

за войводи и хайдути,

ще се  разотидат хората,

споделили  красотата.

Лек ветрец ще зашуми

над  комшийските липи.

© Симеон Пенчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??