Щедро слънце се надвеси
над земята плодовита.
Тежък плуг запори
почва тежка, жаловита.
И от слънчевите взори
ще потръпне равнината.
Хляб пшеничен, ръжен, типов
се изпича във пещта.
После пищната трапеза
със отрупани блюда
ще покани свидни хора
на игра и веселба!
Ще се леят смях и вино
и усмивки с дар щастлив.
Танци ще се завъртят
в двора с орехите стари.
Но когато падне вечер и
звезди на небосклона
заразказват стари притчи
за войводи и хайдути,
ще се разотидат хората,
споделили красотата.
Лек ветрец ще зашуми
над комшийските липи.
© Симеон Пенчев Всички права запазени
За съжаление всичко се промени.
Единствено спомените останаха.
Благодаря ти!