Дали защото много те боли
че много даваш, а не получаваш
дали защото, скрито сред сълзи
след тъжен залез, утро просветлява,
но някак нямо твоят глас звучи
и погледът ти крие тишината,
а в твоя свят луната не гори,
защото гост за теб е самотата.
Повярвай, лесно е да бъде ден
и птиците отново да са живи –
една усмивка, поглед уловен
сред тръпката от сто мечти красиви.
Поискаш ли, при мене потърси
съдбата си – аз в шепи съм събрала
надежда, вяра, лудост и мечти
и сякаш все към тебе съм вървяла.
И в жаждата за онзи сбъднат час
и твоето поискано събуждане –
земята ще танцува своя валс,
и слънцето ще я целува влюбено.
© Йорданка Господинова Todos los derechos reservados
Кога съм минал - не разбра в съня си.
Искрите във очите ти лудуват.
Прегръщайки отстъпваше срамът ти.
Прекрасно е, дори насън, да бъдеш влюбен.
Мечтаеш ме, а искаш на мига.
Не можеш да живееш без видения.
Целуваш ме, защото ме позна.
Безплътно ме обичаш, а си тленна.
Дълбоко вътре пламък си и носиш
червена жар. Разливаш се в искри.
Сърцето ти ме иска. Зов си.
Разрязан нар. Кървящо. И тръпчи...