Гласът на небето ни вика,
о, принце!
С теб равни сме ние
пред Бог.
И всичкото злато,
което пилееш
и мантии скъпи,
корони и знаци
до моят ръждясал
от времето меч
коленичат.
И само в очите
богатствата светят.
А вътре, в сърцето,
честта ни гори.
Нек той да отсъди
дали ще сме вечни
или като прах
във Всемира
ще бъдем развети.
© Венелин Недялков Todos los derechos reservados