Съдба, какво този път ще ми покажеш,
сън, мечта или реалност,
кого ти отново ще накажеш
за непроявената към теб лоялност.
Кой сега станал ти е враг,
кой чувствата си защитил е,
кой е този - клетник, сиромах,
осмелил се - и сам живота променил си.
Захвърлил в калта твоите закони
и сам пътя начертал си,
потъпкал с крак вековните канони
и за своята мечта живота той дал си.
© Надежда Пеевска Todos los derechos reservados