Съгласуване на глаголните времена
Какво остана в общия обяд?
Парче от плод, огризка...
Следи от вино, недокоснат
хляб, трохи от тоя времеяд,
от който се изплашихме
и който, без да искаме,
опитомихме.
Измислихме си богове,
любящи, плътски, зрими!
Но нощната орисница без такт
повлече чехли, пеньоар от битовизми
и с нея се омете радостта
душите да увековечим
завинаги!
Жадувахме ливади и полета
и всичките и „да”, и „не”,
с които без халка ни съюзиха
сезонните бродяги ветрове...
Кълняхме до червено залеза,
а утрото - бронзираше желание
до гроб да сме!
Сега го знам – аористът бе миг!
А в дребнотемието днес
полуатлетът Карлсон е
еснаф от номер 5,
в мансардата под покрива,
и с Ема са плетачи на фантазии
на петдесет.
© Златина Георгиева Todos los derechos reservados