Сълзи
Сълза страхливо се прокрадна
и плахо по лицето пропълзя,
и в безкрайна върволица
занизаха се други след това...
Искам да ти кажа, че не плача,
а дъжд внезапно заваля,
ала устните ти вече знаят -
така горчи единствено сълза...
Изпиваш ги... Но идват нови...
Очите ми са кладенци сега...
Прегръщаш ме, но вече зная:
отиваш си... От утре съм сама...
И пиеш днес сълзите ми горчиви,
отровно те по устните горят,
и нашепваш с вяра и надежда:
"В друг живот ще бъда винаги до теб..."
И зная: ще ме търсиш... Ще те чакам
във всеки следващ наш живот,
щом с толкова горчиви сълзи
белязана е нашата любов...
© Надежда Todos los derechos reservados