15 dic 2022, 7:24

Съмнения 

  Poesía
179 0 0

Родил съм се с късмет.

Не съм умрял като зародиш.

И всичко е започнало тогава.

И сред съдби безчет,

потърсил зрънце обич,

проплакал съм в нетленната жарава.

 

Израснал съм сред болката човешка.

Познал съм я. 

И тя покълнала е в мене.

В живота често царят е в капан от пешки.

Предаден е.

И носи непосилно бреме.

 

Неведоми са пътищата божии. 

Клише е. 

А молитвите - предупреждения. 

Когато счупим тежките окови, 

ще сме свободни духом. 

Пълни със съмнения. 

© Константин Дренски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??