26 jun 2009, 13:10

Сън 

  Poesía
398 0 2

             СЪН

 

На умряло е. Клепало бие.

В ковчега виждам себе си.

Душата учудено се крие.

Как моя труп ще извиси?

 

Разтворил съм ръце,

като невидими крила.

И смея се от все сърце.

На моите отминали дела.

 

Изтръпвам, ужас. Бях отвъд.

Събуждам се плувнал в пот.

Как избрал съм този път?

А кипи наоколо живот.

 

Озъбвам се в опушеното огледало.

Какъв е този сън? - се чудя.

Трепти от здраве мъжкото ми тяло.

Край мене пърхат луди.

Поетеси нежни - бели пеперуди.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??