3 mar 2011, 12:14

Сън 

  Poesía
672 0 0

 

Аз за небесни простори мечтая,

за дъхав аромат на море,

аз цяла искам на живот да ухая,

да се давя и чезна в червено от залез небе.

 

Аз искам, когато денят си отива,

да потъвам в пурпурни бездни

и кръвта му огнена в мен да попива,

топейки гърдите ми ледни.

 

И да създавам, си мечтая,

чудни мои светове,

живота си с пръсти там да извая

от пясъка на морски брегове.

 

Тогава най-сетне душата ми алчна

ще намери покой в съня,

за да спра да се лутам безсънна

в безбрежните блата на деня.

© Мария Панкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??