Сън
Бъдещето търсихме
на времето в руините.
После се разгубихме -
мечтите, ти и аз.
Сринахме решетките,
но чужди се разминахме.
Забравихме за срещата
в уречения час.
Жаравата димеше,
животът ли догаряше?
Бланк* - след последен кадър,
героят - позабравен
и в профил, и в анфас.
Но снощи засънувах,
като че ние, двамата,
висим над неизвестното,
качени на върха
с ронливия перваз.
Въжето ни е общото.
Отдолу зее ямата,
но някак си е весело,
защото си до мен,
а и това съм аз.
* Бланк - къс от филмова
или видео лента без изображение.
© Виолета Томова Todos los derechos reservados