11 июл. 2012 г., 13:39

Сън 

  Поэзия » Другая
551 0 8

 

 

                          Сън

 

         Бъдещето търсихме

                     на времето в руините.

          После се разгубихме -

                     мечтите, ти и аз.

          Сринахме решетките,

                     но чужди се разминахме.

           Забравихме за срещата

                      в уречения час.

            Жаравата димеше,

                      животът ли догаряше?

             Бланк* - след последен кадър,

                      героят - позабравен

             и в профил, и в анфас.

                      Но снощи засънувах,

             като че ние, двамата,

                      висим над неизвестното,

            качени на върха

                      с ронливия перваз.

            Въжето ни е общото.

                      Отдолу зее ямата,

             но някак си е весело,

                       защото си до мен,

             а и това съм аз.

                 

                  

                       *  Бланк - къс от филмова

                      или видео лента без изображение.

 

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??