Какъв прекрасен сън! Ти бе до мене.
Танцувахме във вечер звездопадна.
Потъвах във очите ти зелени.
Пак бяхме лудо влюбени. И млади.
Скандално млади... Беше друго време.
Тогава всичко беше позволено.
Отхвърляхме и догми, и проблеми...
Дори морето беше до колене.
Дори тревата литваше нагоре,
за да ни скрие в топлата си пазва.
А вятърът - съюзник непокорен,
притихваше - съня ни да опази.
Прекрасен сън... Събудих се отдавна.
Самотна вегетирам цяла вечност.
А в нощите към теб се устремявам,
но земното притегляне ми пречи.
Крилата си не смогнах да опазя...
В деня нагазвам с тромави обувки.
... Една звезда увисна на перваза
и ми донесе твоята целувка.
© Бианка Габровска Todos los derechos reservados
и ми донесе твоята целувка...
Прекрасно!