1.01.2012 г., 15:10 ч.

Сън 

  Поезия » Любовна
3071 0 24

Какъв прекрасен сън! Ти бе до мене.

Танцувахме във вечер звездопадна.

Потъвах във очите ти зелени.

Пак бяхме лудо влюбени. И млади.

 

Скандално млади... Беше друго време.

Тогава всичко беше позволено.

Отхвърляхме и догми, и проблеми...

Дори морето беше до колене.

 

Дори тревата литваше нагоре,

за да ни скрие в топлата си пазва.

А вятърът - съюзник непокорен,

притихваше - съня ни да опази.

 

Прекрасен сън... Събудих се отдавна.

Самотна вегетирам цяла вечност.

А в нощите към теб се устремявам,

но земното притегляне ми пречи.

 

Крилата си не смогнах да опазя...

В деня нагазвам с тромави  обувки.

 

... Една звезда увисна на перваза

и ми донесе твоята целувка.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??