9 jul 2024, 21:33

Сън 

  Poesía » De amor
241 0 2

Сънувах те снощи сред огън небесен,

звездите рисуваха с звездния прах,

​​​​​​на фона на истински хубава песен,

как двама танцуваме горе без страх.

 

И сякаш нощта ни приветстваше двама,

за нас съществуваше само света,

ако ти бе тази изискана дама,

аз бях художникът с молив в ръка.

 

Сънувах те сякаш ти беше богиня,

и с огъня пръскаше всички звезди,

събудих се сякаш се будя в пустиня,

наоколо няма ни вест, ни следи.

 

Раздялата истински силно боли,

само споменът остава и шепа сълзи.

 

 

© Поет Без Име Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Сонет за среща или за раздяла »

10 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Има още работа по този сонет - не е редактирано достатъчно: “с звездния прах” и “аз бях художникът с молив в ръка”, например. Сонет се пише много трудно, особено този тип. Иначе като четеш Шекспир изглежда лесно да се пробва човек, но за всеобщо съжаление (и моя радост) Шекспир е само един. 😊
  • Много е хубаво! Успех!
Propuestas
: ??:??