17 jun 2024, 19:29  

Сън в ничия земя 

  Poesía
157 1 0

СЪН В НИЧИЯ ЗЕМЯ

 

Луната в сън пиянски разлюля

небесните подплашени кошути.

Косачите из мокрите поля

потънаха във хладните ѝ скути.

 

Изчезваха сред сенките мъже,

в дъха – зелен и сладък, на люцерна.

Разръшкани в Геената с ръжен,

по доба слизат духове неверни.

 

Очите им искрят като на смок,

стаил се в сянката на мокра стомна,

и в мрака – като единак пред скок,

да глътне всяка живинка готов е.

 

На смърт ухае този сенокос,

със черно пребрадени са жените.

Във вира сянка плъзна среброкос

настръхнал бяс, останал без обител.

 

И в нечията ничия земя

хоро от уморени сенки вие,

нахлува край плетищата в съня,

от който няма начин да се скрия.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??