Сутрин се събуждам уморена от сънища
за по-добър свят и хора – човеци,
за чист въздух и градини в лилаво,
пълни с усмивки и влюбени погледи...
Не искам да ставам от леглото,
навън е студено и сиво,
калта ще залепне по обувките ми,
трябва да преглъщам лица намръщени,
груби думи и безразличие към живите.
Пак затварям очи, но сънища няма,
време е да тръгвам за работа...
© Росица Димитрова Todos los derechos reservados