19.11.2024 г., 0:09 ч.

Сънища в лилаво 

  Поезия
26 0 0

Сутрин се събуждам уморена от сънища

за по-добър свят и хора – човеци,

за чист въздух и градини в лилаво,

пълни с усмивки и влюбени погледи...

Не искам да ставам от леглото,

навън е студено и сиво,

калта ще залепне по обувките ми,

трябва да преглъщам лица намръщени,

груби думи и безразличие към живите.

Пак затварям очи, но сънища няма,

време е да тръгвам за работа...

© Росица Димитрова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Нека любов в деня ни да има, нищо че чука на прага ни зима »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??