5 feb 2007, 14:41

Сънувала съм те любов 

  Poesía
753 0 15
Нима съм се измислила във нощите,
сънувала съм те, любов... било е сън.
И миговете, някога вълшебните...
измислени в самотност, са от мен.

Сама ще си повярвам на небивалиците,
била е приказка несъществуваща...
Измислени навярно в нея са героите,
докоснали небето и звездите...

Ще си измисля друга малка приказка,
без феи, без бели рокли булчински.
И шетайки във къщи ще съм Пепеляшка,
ала без балове, без тикви и пантофки.

А ти навярно все ще ми напомняш,
за приказка била, и не била...
Понякога в съня ми ще присядаш,
на прага на сънувалата ми душа.

Звездите пак ще бъдат рокли бални,
ще дири утрото изгубена пантофка,
лъчите ще проникнат позлатени
иззад завесата, за да ме будят.

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??