22 feb 2013, 12:28

Сърце 

  Poesía
770 0 5

                            СЪРЦЕ

     (Посветено на България)

 

      Вчера беше зле.

      Влезе в аритмия едно

      1300 годишно сърце.

      Бяло, зелено и червено

      пулсираха тревожно.

 

      Кръвта закипя от страсти,

      кръвта търси своя път,

      сърцето мъничко се пръска,

      от натрупаната мръсна злъч!

 

      Въздух, въздух дайте,

      Хляб и Свобода,

      трябва бързо да се действа,

      помощ, от друга страна!

 

      Вчера беше зле!

      Днес пак не е добре,

      но му биха сънотворно,

      уж, болката да спре!

   

     Подхванаха го млади ръце,

     артерии смениха,

     почистиха вени,

     нови клапи в ритъм запяха,

     чиста, млада и щастлива

     кръв закипя!

     Сърцето нов живот заживя!

 

   УТРЕ, УТРЕ ЩЕ Е ПО-ДОБРЕ

 

    Бонка Василева

© Бонка Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти,Антоан, чест е за мен че си бил тук.Вярата е в нас и истински се надявам нещата в България да се променят!
  • Благодаря,ЛИЛИ...утре всички ще го подкрепим!!!
  • Да бъде! Трябва да сме оптимисти!-
    Младите се заеха със "спасението" му.
    Аз също вярвам, че ни предстои нов живот.
    Почувствах се по-добре след като
    прочетох. Благодаря ти, Бони!
    Желая ти нежно вдъхновение и красиви срещи!
    Сърдечно!
  • Благодаря...така ще е ,ще ни има!!!
  • Надяваме се , дано! Привет!
Propuestas
: ??:??