СЪРЦЕ
(Посветено на България)
Вчера беше зле.
Влезе в аритмия едно
1300 годишно сърце.
Бяло, зелено и червено
пулсираха тревожно.
Кръвта закипя от страсти,
кръвта търси своя път,
сърцето мъничко се пръска,
от натрупаната мръсна злъч!
Въздух, въздух дайте,
Хляб и Свобода,
трябва бързо да се действа,
помощ, от друга страна!
Вчера беше зле!
Днес пак не е добре,
но му биха сънотворно,
уж, болката да спре!
Подхванаха го млади ръце,
артерии смениха,
почистиха вени,
нови клапи в ритъм запяха,
чиста, млада и щастлива
кръв закипя!
Сърцето нов живот заживя!
УТРЕ, УТРЕ ЩЕ Е ПО-ДОБРЕ
Бонка Василева
© Бонка Василева All rights reserved.