19 ene 2011, 13:52

Сърце-компас 

  Poesía » Otra
630 0 3

Животът си е палуба на кораб
с товари, пътници и куп багаж.
Годините напредват без умора,
а аз бленувам полунощен танц.
И все пътувам, поря ги вълните
с весла - две трепетни криле.
Щом любовта я има, а аз съм в нея пяна,
измила брегове в очакващо сърце.
Моряци са ми - почетни мечтите,
а аз съм им вълшебен капитан.
Преплувала на океана бездните,
запалвам си лула от лунен плам.
Безбрежното с душата ми се слива.
Небето е компас  от ветрове,
които водят ме и в мен прелива
палитрата на звездни мигове.
Искра вълшебна пламна на небето,
от кораб ме превърна във жена.
Луната ме извая във морето
в русалка... на влюбен мъж в съня.
Но Бог молбите му не чува, че са грешни.
И той се буди със сподавената страст.
А аз вълните поря безпогрешно,
защото съм жена в сърцето със компас.
Но ако вятър някакъв бездомен
сред бурните вълни на любовта,
усетя, че ме вика влюбен,
отново ще съм ветрената му жена.
Каквото писано е, ще зачеркна,
а корабния дневник ще пренапиша.
Каютата в сърце ще я превърна
и вятърът със мене ще въздиша.

© Евгения Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Какво вдъхновение!Прекрасно е!Поздрав!
  • Жена на вятъра!Ще ти отива много
    посоките в сърцето му да следваш.
    Дори когато затрепти умората
    под клепките любов на сън ще трепка...

    Браво, Джейни!
  • Браво, Джейни!
    Приказно морско докосване!
    Много, много хубаво!
    Супер!
Propuestas
: ??:??