31 ago 2022, 17:39  

Сърцето ми, ранена бяла птица 

  Poesía » De amor
503 3 7

Сърцето ми – ранена бяла птица,

изпълнено е с обич и се врича,

че цял живот към теб ще се стреми.

Стои объркано, озадачено,

не може да говори, наранено,

то знае, отчуждението боли!

 

И допирът на устните ти жарки,

изгаря мене в спомените ярки,

ликът на млада, хубава жена.

Светът жесток прелива от забрани,

нанася ти животът тежки рани,

но ти търпиш нелеката съдба.

 

Очите – изумруденокафяви,

природата вълшебница добави

към туй лице чаровно и добро.

Изписаните вежди нарисува,

усмивка на лицето ти палува.

В живота твой нелек, не правиш зло.

 

Ти смееш се, когато си до мене 

и радваш се на хубавото време,

искри се смеят в твоите очи.

Ти песен пееш, чуваме гласа ти,

той лее се и радва се светът ти,

душите ни летят във висоти.

 

Но ти не си свободна, зная вече,

любимите очи са тъй далече 

и споменът за тях е отшумял.

Сърцето ми-ранена бяла птица,

изпълнено е с нежност и се врича:

Обичам те и с тебе бих умрял!

 

 

 

 

 

 

 

© Иво Сотиров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??