Трудното е лесно, си мисли работливо
получовек, полупчела, завърта се сънливо.
Посоката измества точно наобратно
на твоя път и мъчи вината на Земята
с многото въпроси, вечните обрати,
приказни и боси облаци пирати,
петичките им - мокри, бляскави и чудни.
Много разпилени, пляскащи и будни.
Не ти се иска още, но всичко е наново -
денят, сънят, дори и твоята любов
различна е - вежлива, ядосана, горчи...?
А все така лъчиста и с влюбени очи.
© Йоана Todos los derechos reservados