24 sept 2018, 12:29

Сътрапезници 

  Poesía » De humor, Para niños, Otra
664 4 10

Щом намаже ми филия,

със домашно масълце,

баба ми налива и да пия

в пъстра чашчица млекце.

 

Сиренце с домат за обед,

с таратор или айрян,

а в гювеча къкри гозба.

Огъня запалих с клечка сам.

 

Сам избрах ей тази диня.

Е, не я донесох в къщи сам.

Мислех  си– ще я търкалям,

вече съм почти съвсем голям,

 

но се пукна през средата

и тогава, срам не срам,

баба мъкна я, горката:

“На петела – рече – да я дам”.

 

И нали е с гозбата заета,

гозба трудно се върти,

ние, двамцата с петлето,

изкълвахме всичко - до кори.

© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??