24.09.2018 г., 12:29 ч.

Сътрапезници 

  Поезия » Хумористична, За деца, Друга
659 4 10

Щом намаже ми филия,

със домашно масълце,

баба ми налива и да пия

в пъстра чашчица млекце.

 

Сиренце с домат за обед,

с таратор или айрян,

а в гювеча къкри гозба.

Огъня запалих с клечка сам.

 

Сам избрах ей тази диня.

Е, не я донесох в къщи сам.

Мислех  си– ще я търкалям,

вече съм почти съвсем голям,

 

но се пукна през средата

и тогава, срам не срам,

баба мъкна я, горката:

“На петела – рече – да я дам”.

 

И нали е с гозбата заета,

гозба трудно се върти,

ние, двамцата с петлето,

изкълвахме всичко - до кори.

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??