СЪТВОРЯВАНЕ
... и започвам да галя
нежно клавишите,
като клавир на пиано
ги докосвам със диези,
а музиката на вълни приижда,
ритъма се сменя,
огъня подклаждам и изгарям
в биенето на сърцето,
търся думите,
намирам там вълнението... и прибоя,
в дюните завирам се,
но жилото оставям горе,
чакам търпеливо
лунните лъчи да ме огреят,
капчици роса
по мойто чело...
ледени кристали
светят в мрака,
нокти скърцат
по скалата,
изгрева над океана...
пиша...
музиката спира
и потъвам към безкрая,
тон последен изтънява
във омая,
тихо се оглеждам
и разбирам...
горно До
ще трябва да натисна,
леко потупване по PAD-а...
и това е,
в мрежата аз падам,
в прегръдката на ПАЯКА...
© Атанас Коев Todos los derechos reservados