Feb 4, 2006, 3:23 PM

СЪТВОРЯВАНЕ 

  Poetry
625 0 0



  СЪТВОРЯВАНЕ


... и започвам да галя
нежно клавишите,

като клавир на пиано
ги докосвам със диези,

а музиката на вълни приижда,
ритъма се сменя,

огъня подклаждам и изгарям
в биенето на сърцето,

търся думите,
намирам там вълнението... и прибоя,

в дюните завирам се,
но жилото оставям горе,

чакам търпеливо
лунните лъчи да ме огреят,

капчици роса
по мойто чело...

ледени кристали
светят в мрака,

нокти скърцат
по скалата,

изгрева над океана...
пиша...

музиката спира
и потъвам към безкрая,

тон последен изтънява
във омая,

тихо се оглеждам
и разбирам...

горно До
ще трябва да натисна,

леко потупване по PAD-а...
и това е,

в мрежата аз падам,
в прегръдката на ПАЯКА...



© Атанас Коев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??